Zapomeňte na mýty, vyzkoušejte extra panenský olivový olej

Asi úplně jedním z nejčastějších mýtů, je ten, že olivový olej se dá používat pouze ve studené kuchyni. Nicméně kdo se nenechal odradit tímto výrokem, tak může potvrdit, že extra panenský olivový olej má mnoho využití. Podle odborných studií se začíná přepalovat, až když přesáhne teplotu přes 200°C, takže skutečně není důvod, proč jeho přínosné zdravé benefity nevyužít jak ve studené kuchyni, tak přirozeně olej využít i při tepelné úpravě.

Casas de Hualdo 1

  • Při výběru bychom měli skutečně dbát na jeho kvalitní zpracování a dát právě přednost extra panenskému olivovému oleji, který si zachovává všechny zdraví prospěšné látky pro náš organismus. Nikdy nezklame a v podstatě https://www.fdb.cz/film/v-podstate-jsme-normalni/obsazeni/24648 jeho složení odpovídá kvalitním čerstvým olivám.
  • Je skutečně vhodný do salátů, ale svoje zdravé složky neztratí ani v případě šetrného smažení či dokonce pečení. Přídavkem do chleba či placek se těsto zjemní a získá jedinečnou chuť.
  • Dobrá rada nad zlato se vyplatí i v přípravě chutných zeleninových salátů. Když se připraví čerstvá zelenina, tak v první řadě by se měla zakápnout olivovým olejem, ten ji totiž obalí a nepropustí tak vodu. Tím bude salátek chutnější a zeleninka pěkně svěží. Teprve poté by mělo přijít na řadu další ochucení, sůl, ocet, pepř atd.
  • Další dobrá rada je určena pro ty, kteří se rozhodli pro změnu a extra panenský olivový olej vpustit do tepelné úpravy jídel. Je lepší suroviny vkládat do studeného oleje, protože tak se zabrání jeho přepálení. Skutečně není nutné olej rozehřívat, a přesto vykoná svoji službu na jedničku.

Chiavalon

Král mezi olivovými oleji

Ne radno se říká extra panenskému olivovému oleji, že je králem mezi svým druhem. Je to celkem jednoduché, protože se jedná o čistý extrakt z čerstvých oliv. Žádné pančování ani chemie. Díky tomu si uchovává nejen prvenství mezi oleji, ale rovněž je nositelem zdraví prospěšných látek pro náš organismus. Nalezneme v něm vitamíny, antioxidanty, polyfenoly a mnohé další látky.
Vyzkoušejte jeden malý trik, kterým pozvednete své kulinářské výrobky. Jakmile například připravíte grilované maso nebo i zeleninu, tak ještě horký pokrm zakápněte olivovým olejem. Ten v žádném případě neohřívejte, on se totiž ohřeje díky teplému pokrmu a uvolní okamžitě aromatické částice, které vyprovokují chuťové pohárky. A rozhodně tento způsob bude mít velký úspěch.